Eczacılık

Eczacılık, ilaçların hazırlanması, dağıtılması ve gözden geçirilmesi ve ek klinik hizmetler sağlama bilimi ve tekniğidir. Sağlık bilimleri ...

Eczacılık

Nahçıvan Devlet Üniversitesi - eczacılık

Nahçıvan Devlet Üniversitesi – eczacılık

Eczacılık, ilaçların hazırlanması, dağıtılması ve gözden geçirilmesi ve ek klinik hizmetler sağlama bilimi ve tekniğidir. Sağlık bilimleri ile kimya bilimlerini birbirine bağlayan, ilaçların güvenli ve etkin kullanımını sağlamayı amaçlayan bir sağlık mesleğidir. Bunu yanı sıra sağlık mesleği mensubu olan eczacılar, ilaçların güvenli ve etkili kullanımı konusunda uzman kişilerdir. Hastaların hastalıkları önlemesine ve yönetmesine ve sağlıkları hakkında bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmak için gerekli bilgi, beceri ve kaynaklara sahiptirler.

Eczacılık Lisans Eğitimi

Eczacılık bölümü; Nahçıvan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Eczacılık ve Biyokimya Departmanı bünyesinde yer alan bir lisans programıdır. Lisans eğitimi, eczacılık alanında bilgi ve beceriler kazandıran bir eğitim programıdır. Bunla birlikte program, öğrencilere alanda çalışabilecekleri farklı alanlar hakkında bilgi verir ve eczacılık uygulamalarını öğretir. Lisans eğitimi genellikle 5 yıl sürer ve öğrenciler eğitimleri süresince genellikle şu dersleri alırlar:

  1. Farmakognozi: bitkisel ve hayvansal kaynaklı ilaçların kimyasal bileşimleri, farmakolojik etkileri ve kullanım yerleri hakkında bilgi verir.
  2. Farmasötik Kimya: ilaçların yapıları, üretimi ve analizi hakkında bilgi verir.
  3. Farmakoloji: ilaçların biyolojik etkileri ve yan etkileri hakkında bilgi verir.
  4. Farmasötik Teknoloji: ilaçların formülasyonu, üretimi ve kalite kontrolü hakkında bilgi verir.
  5. Farmakoterapi: ilaçların hastalıkların tedavisinde kullanımı hakkında bilgi verir.
  6. Eczane Yönetimi: eczane işletmelerinin yönetimi, maliyet hesaplama ve muhasebe hakkında bilgi verir.
  7. Farmasötik Tıp Bilimi: ilaçların etkileri ve yan etkileri hakkında bilgi verir.
  8. Eczane Etiği ve Hukuku: eczacılık hizmetlerinin etik ve hukuki yönleri hakkında bilgi verir.

Mezunlar eczacılık hizmetleri sunabilecekleri gibi, ecza sektöründe çalışabilecekleri de birçok farklı seçenek sunar.

Kariyer Seçenekleri

Alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra mezunlar, birçok farklı kariyer seçeneği arasından seçim yapabilirler. Aşağıda bazı popüler seçenekler verilmiştir:

  • Eczane İşletmeciliği: Mezunlar eczane işletmelerini yönetebilirler ve eczacılık hizmetleri sunabilirler.
  • Hastane Eczacılığı: Mezunlar hastanelerde çalışabilir ve hastaların ilaç tedavilerini yürütebilirler.
  • İlaç Endüstrisi: Mezunlar ilaç endüstrisinde çalışabilir ve ilaçların üretiminde, pazarlanmasında veya kalite kontrolünde görev alabilirler.
  • Araştırma ve Geliştirme: Mezunlar ilaç araştırması ve geliştirme alanında çalışabilirler. Bu sayede yeni ilaçların geliştirilmesine katkıda bulunurlar.
  • Eğitim: Mezunlar eczacılık eğitimi veren üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışabilirler.
  • Regülasyon ve İdare: Mezunlar ilaç regülasyonu ve idaresi alanında çalışabilirler. Bu sayede ilaçların güvenli ve etkili kullanımını sağlamak için görev alabilirler.
  • Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık: Mezunlar sağlık hizmetleri ve danışmanlık alanında çalışabilirler. Bu sayede sağlık hizmetleri sunan kurumların veya bireylerin ilaç tedavilerini yürütmelerine yardımcı olabilirler.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi

Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan’da yer alan bir üniversitedir. Üniversite, 1992 yılında kurulmuştur. Ayrıca Nahçıvan şehir merkezinde yer almaktadır. Üniversite, birçok fakülteye sahiptir. Aralarında; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tıp, İktisat, İşletme, Mühendislik ve Teknoloji gibi fakülteler yer almaktadır. Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan’da eğitim almak isteyen öğrenciler için genellikle iyi bir seçenektir.

Puanla
[OY: 4 Ortalama: 3.8]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!